Veikla Apie mane Projektai Kontaktai

Apšvietimo valdymas

Sužinojęs, kad draugas planuoja savo name įsirengti laiptų pakopų pašvietimą LED juostomis, pasiūliau jam sukonstruoti pakopų apšvietimo valdymo įrenginį, kuris pagyvins jo planuotą statišką apšvietimą.

Valdymo plokštė gavosi tokia:

Radaras

Kai kurie elementai nuotraukoje specialiai sulieti, kad išliktų kažkiek nežinomumo ir nepavyktų nukopijuoti neįdedant pastangų.

Nuotraukoje matomi varžtiniai gnybtai LED juostų pajungimui, kiekvienai LED juostai sumontuotas saugiklis apsaugai nuo trumpo jungimo, taip pat viršuje dviejų apšvietimo jungiklių pajungimo gnybtai (du jungikliai reikalingi tam, kad atskirtų procesorius ar jungiama šviesa iš pirmo aukšto ar iš antro ir atitinkamai parinktų vizualinį efektą).

Įrenginys sukonstruotas valdyti 19 pakopų (nepriklausomų šviesos taškų). Poreikiui esant komplektaciją galima plėsti iki 992 nepriklausomų šviesos taškų valdymo vienu mikroprocesoriumi. Po to lygiagrečiai sinchronizuoti kelis mikroprocesorius, taip plečiant nepriklausomų šviesos taškų kiekį beveik be apribojimų.

Šio įrenginio valdymui panaudoti du skambučio tipo jungikliai (impulsinis valdymas), vienas pakopų apatiniame aukšte, kitas – viršutiniame. Ilgiau palaikius nuspaustą jungiklį reguliuojasi apšvietimo ryškumas nuo 0 iki 100%, kurį mikroprocesorius įsimena ir kiekvieną kartą įjungus apšvietimą sureguliuoja automatiškai.

Šviesos įjungimui/išjungimui galima panaudoti įvairiausius jutiklius (judesio, barjero, lietimui jautrius, svorio, aplinkos šviesos ir t.t.).

Pakeitus mikroprocesorių galima suprogramuoti valdymą ir efektų keitimą iš bet kurio įrenginio turinčio WiFi, bluetooth ar kitokį bevielį ryšį (pvz. mobilaus telefono). Taip pat šiam įrenginiui suteikus interneto prieigą (prijungus prie namų WiFi tinklo ir atidarius priėjimo iš interneto reikiamus portus) galimą būtų valdyti jį iš bet kurio pasaulio taško, kur yra interneto ryšys.

Apšvietimo efektų rezultatą galite pamatyti šioje vaizdo medžiagoje: